dinsdag 22 februari 2011

Mijn stageplaats

Ik doe mijn stage in Oranjetours Leuven. Dit is een reisbureau, gelegen in de Rijschoolstraat 22/50D, 3000 Leuven. Door de wegenwerken in het centrum van Leuven rijden de bussen door deze straat. Handig! Want mijn stageplaats is dus maar 1 minuutje stappen van de bushalte.
Wat doen wij in het reisbureau? Wij boeken hotels, vluchten of pakketreizen en hebben dus een verkoopfunctie. Maar vooral het helpen van de klant bij zijn keuze (brochures meegeven, extra informatie, ...) is een belangrijk onderdeel van onze takenlijst. En zoals je ziet, hier schijnt de zon altijd :-)!

woensdag 26 januari 2011

Open Einde...

De man bleef twee stappen voor Tom staan en ook al was het donker, toch voelde hij dat de onbekende hem recht aankeek. "Alles" antwoordde hij. Tom snapte er niets van, "Alles? Hoeze alles?" vroeg hij, trachtend de onbekende te begrijpen. Maar deze draaide zich om en stapte weg.
Verbijsterd bleef Tom achter. Waarom zou iemand dit doen? Wie was die onbekende en waarom hem? Tom? Waarom ik?
Beduusd vooruitkijkend reed Tom de autostrade op richting thuis. Wanneer hij eenmaal thuis was aangekomen zag hij dat de voordeur wagenwijd open stond. O God, dacht hij...
Midden op de keukentafel, die zo ongeveer centraal in de woonkamer stond, lag een brief met zijn naam in drukletters geschreven "TOM". Hij opende de brief, scheurde hem haast open van spanning en nam het briefpapier eruit. In een erg lelijk handschrift stond er geschreven "Sorry... Vekeerde Tom!".